metges atencio pacient coronavirus

El raloxifè és un medicament per tractar l’osteoporosi, però també podria ser efectiu per als casos lleus o asimptomàtics de covid-19. Aquesta és la conclusió a la qual ha arribat una investigació liderada pel consorci Exscalate4CoV, finançat per la Comissió Europea i en el qual participa el Barcelona Supercomputing Center.

Resultats prometedors

Els investigadors han emprat superordinadors per fer l’assaig i apunten que els resultats són “prometedors”. Segons expliquen, el medicament bloquejaria la reproducció del virus a les cèl·lules i, per tant, alentiria la progressió de la malaltia en els casos més lleus o sense símptomes. Aquest descobriment es fa públic la mateixa setmana en què la Universitat d’Oxford ha confirmat l’eficàcia de la dexametasona per reduir la mortalitat dels pacients més greus.

Recerques amb inversió europea

Aquesta investigació contra el coronavirus no és l’única finançada per la Comissió Europea a Catalunya. També han disposat dels seus recursos el projecte de creació de microronyons de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya, la recerca per trobar un test ràpid de detecció de la covid-19 engegada per l’Institut Català de Biociència o la investigació del centre tecnològic AureaCat per analitzar la presència de coronavirus a les aigües residuals i detectar amb antelació possibles rebrots.