Ja hi ha data d’estrena per al centre esportiu del Turó de la Peira. Serà l’1 de juny. Abans, però, el 19 de maig, celebrarà una jornada de portes obertes, coincidint amb la Festa Major de Nou Barris. L’equipament disposa d’una piscina i una pista poliesportiva i ha costat uns 10 milions d’euros.

El centre estarà gestionat per IGE BCN però, segons les condicions del concurs, cedirà espais i horaris per a l’ús dels clubs que feien ús i gestionaven les instal·lacions abans de la gran reforma. A la piscina, els socis de l’Atlètic-Barceloneta continuaran tenint carrils. Pel que fa a la pista esportiva, el Club de Futbol Sala Montsant ja ho té tot preparat per entrar-hi a entrenar-se i jugar a partir de l’1 de juny.

Mig any de contratemps i retards

L’estrena arriba amb mig any de retard. Primer hi va haver problemes amb el col·lector d’aigua i després amb el concurs per la gestió, que van impedir que el centre esportiu del Turó de la Peira s’estrenés, segons les previsions, el novembre passat.

Aquest endarreriment ha incrementat la impaciència dels veïns. Aquests dies es veu sovint veïnes i veïns a l’entorn de l’equipament, mirant a través dels vidres, buscant informació o intentant obrir unes portes encara tancades. “Hi ha ganes, la veritat sigui dita. Hi ha molta gent gran que ve a fer rehabilitació a natació i coses d’aquestes, jo soc una que ho necessito per a l’esquena”, afirma Ana Vicente, una veïna.

Una rampa pendent

El projecte del centre esportiu del Turó de la Peira ha substituït l’antiga piscina, més petita i malmesa, i la pista a l’aire lliure, envoltada de tanques, del Club Futbol Sala Montsant. Ambdues es van enderrocar el juliol del 2016. Però a més, les obres han servit per reurbanitzar tota la zona, més de 3.000 metres quadrats. On hi havia el ciment de la pista de futbol sala, ara trobem una zona enjardinada.

La queixa de l’AV Turó de la Peira, però, és que l’Ajuntament no ha fet una rampa al tram que connecta el poliesportiu amb el barri de Porta. “L’Ajuntament ja m’ha dit que és molt car i que no es farà ara”, es queixa Antonio Silva, president de l’AV Turó de la Peira. “Però continuarem insistint de cara a la propera legislatura perquè es faci, perquè hi ha molta gent gran que utilitzava i utilitzarà la piscina”. Segons Silva, sí que ha aconseguit el compromís del districte de millorar l’accessibilitat des d’un accés paral·lel més avall, al passatge de Ricard Canals.