La plaça de la Infància, un interior d’illa ubicat entre els carrers de Bac de Roda, d’Andrade, de Fluvià i del Concili de Trento, al barri de Sant Martí de Provençals, estrena urbanització aquests dies. Després de poc més d’un any d’obres i una inversió d’1,4 milions, els veïns ja poden gaudir d’aquest espai renovat de 6.000 metres quadrats.

S’hi han instal·lat zones de joc infantil i també de gimnàstica per a la gent gran, a més de parts enjardinades i d’estada per als vianants amb wifi. A més, se n’han renovat el paviment, l’enllumenat, el clavegueram, el sistema de reg i la xarxa de telecomunicacions. El que més valoren les entitats de la zona és la millora en l’accessibilitat ja que abans de l’obra els vehicles d’emergència tenien dificultats per accedir-hi.

Un espai per potenciar els usos veïnals

Abans era un interior d’illa amb ciment i dificultats d’accessibilitat on, tot i anomenar-se plaça de la Infància, gairebé no hi havia nens jugant. Ara presenta un aspecte completament diferent. Les entitats veïnals de la zona han participat en l’elaboració del projecte i estan satisfets amb el resultat. Només reclamen que s’asseguri que no s’estacionin vehicles a l’únic punt d’entrada i sortida de la plaça.

La programació d’activitats, en marxa

Els representants veïnals també treballen per revitalitzar socialment la plaça. Per exemple, estan en contacte amb el CUAP Sant Martí, que hi té un accés directe, per intentar aprofitar al màxim l’espai de gimnàstica per a gent gran que s’hi ha instal·lat.