Roses
La Guàrdia Urbana investiga dos joves de 19 anys per haver estafat uns 300 paradistes de roses el dia de Sant Jordi a Barcelona. Els presumptes estafadors van demanar les llicències, que l’Ajuntament dona gratuïtament, i després les van vendre per internet. Els afectats suposadament van pagar entre 250 i 600 € per aconseguir una d’aquestes llicències, que presumptament van aportar als estafadors entre 75.000 i 180.000 €.

Els investigats van agafar documentació fotocopiada en una empresa on havia treballat un dels nois, i amb aquestes dades (noms, cognoms i firma) van aconseguir demanar unes 300 llicències a l’Ajuntament. Quan ja tenien els papers i ja s’havien exhaurit les llicències, van posar a la venda el permís per instal·lar cada parada, acompanyat  d’un lot de roses. La majoria de les persones estafades eren joves i estudiants, que desconeixien que aquell dia no es paga per tenir la llicència.
El consistori atorga unes 4.000 llicències a tota la ciutat per poder comercialitzar roses aquell dia, que es reparteixen de forma individual i no es poden traspassar.