D’aquesta manera ha començat a caure la piscina del Turó de la Peira. Va ser construïda el 1973 i des de feia anys els veïns reclamaven unes instal·lacions noves, perquè la piscina havia quedat obsoleta. Les obres, però, han barrejat sentiments entre el veïnat. CONCEPCIÓN CRUZ, usuària de la piscina “Muchísima pena, aquí se ha ido la gente llorando, aquí nos hemos ido todos... que yo el dia que fui allí salí llorando. Aquí aprendieron a nadar mis hijas, mis nietos. Es una piscina que esto era una familia.” A més de la piscina, també s’enderrocaran les pistes de futbol sala del Montsant. JOSE LUÍS PICO, president del CFS Montsant “Se ve con pena porque, bueno, han sido 33 años aquí la Montsant en esta instalación, pero a la vez se ve con optimismo el hecho de poder disponer en el barrio del Turó de la Peira de una instalación nueva, moderna.” Quan acabin els enderrocs, es construirà un equipament amb piscina i una pista poliesportiva per al Montsant. També es renovaran tots el voltants i els accessos a la zona.

Fa anys que els veïns i veïnes del Turó de la Peira reclamaven una renovació total de la piscina del carrer de Sant Iscle. Va ser construïda el 1973 i moltes persones han après a nedar a la piscina del Turó de la Peira i algunes d’elles, fins i tot, han estat campiones de Catalunya i Espanya. Al llarg d’aquest temps, però, les instal·lacions havien quedant obsoletes.

Fa cinc anys, de fet, l’Ajuntament va estar a punt de tancar l’equipament per remodelar-lo, però finalment s’hi van fer petites reformes després que els usuaris es manifestessin per salvar la piscina. I és que l’equipament era petit i familiar. Ara s’enderroca amb un acord entre veïns i Ajuntament que també inclou la demolició de la pista de futbol sala del CFS Montsant, una pista a l’aire lliure que també estava pendent de reformes des de fa temps. Les dues instal·lacions compartiran ara espai. La nova piscina serà més gran i moderna, i estarà ubicada als baixos d’un pavelló poliesportiu.

El nou edifici canviarà també tot l’entorn. Quedarà lliure l’espai que ara ocupa la pista de futbol sala, i en el seu lloc els veïns guanyaran un jardí. També es millorarà la mobilitat de la zona, ja que es reduiran els desnivells i es facilitarà l’accessibilitat dels espais interiors d’illa. Està previst que les obres durin prop de dos anys. Mentrestant, els usuaris de la piscina i els joves del club de futbol sala seran recol·locats a altres equipaments.