La família de l’agent de la Guàrdia Urbana que va aparèixer mort i calcinat el maig del 2017 dins el maleter del seu vehicle prop del pantà de Foix demana 25 anys de presó per un presumpte delicte d’assassinat per als dos policies investigats i empresonats pel crim, que també són agents de la policia local de la ciutat.

En l’escrit d’acusació, a què ha tingut accés betevé, l’advocat de la víctima apunta que el mòbil del crim va ser la mort d’un manter a Montjuïc el 2014 en el marc d’una intervenció de la Guàrdia Urbana. Segons explica el lletrat, l’acusada -que era parella sentimental de la víctima- va dir-li que l’altre investigat en el crim era l’autor de la mort del venedor ambulant, ja que “l’havia llençat intencionadament pel terraplè, fet que li havia causat la mort”.

Per l’acusació particular, els dos investigats “temien” que la víctima pogués “esbombar i donar publicitat entre la Guàrdia Urbana del succés amb el manter”, ja que en aquell moment no vivien un bon moment i la víctima s’havia plantejat trencar la relació amb l’acusada.

Els jutjats ja havien investigat la mort del venedor ambulant, però la causa es va arxivar. Arran del crim de la Urbana es va reobrir, tot i que el jutge va decidir tornar a arxivar-la per “falta de proves”.

La mort de la víctima del crim

En el mateix escrit, el lletrat sosté que la víctima va morir mentre “estava profundament adormit i sense cap possibilitat de defensar-se”, ja que, segons assegura, els dos acusats van subministrar-li “algun tipus de calmant o medicament per incrementar-li la somnolència o semiinconsciència”. Una versió que coincideix amb el relat d’una de les filles de l’acusada, que va explicar a un testimoni protegit que, durant la nit del crim, van veure la víctima adormida baixant per les escales.

També explica que el van colpejar violentament amb un destral o amb algun altre objecte contundent o bé el van estrangular o les dues coses, i després, per fer desaparèixer qualsevol prova del crim, van cremar el cadàver de la víctima dins el seu vehicle prop del pantà de Foix.

Per tot plegat, els demana 25 anys de presó per un delicte d’assassinat –com la fiscalia– i que, després de complir condemna, se’ls imposi 10 anys més de llibertat vigilada. Com a responsabilitat civil, també demana que indemnitzin els familiars de la víctima amb 800.000 euros, 450.000 dels quals serien per al seu fill menor.