Amb un pressupost d’uns 10 milions d’euros, es preveu que les obres comencin aquest novembre i duraran fins al novembre de 2018. L’àmbit d’actuació de la intervenció és de  4.407 metres quadrats. Es tracta d’un dels projectes emblemàtics del mandat pel Districte i l’Institut Barcelona Esports, que permetrà que els veïns del Turó de la Peira tinguin un nou espai on practicar esport, però també per canviar la fesomia de la zona. Per això, s’aposta per un gran espai verd on hi haurà tots els equipaments.

Fa anys que els veïns i veïnes del Turó de la Peira reclamaven una renovació total de la piscina del carrer de Sant Iscle, que va ser construïda el 1973. Al llarg d’aquest temps, les instal·lacions havien anat quedant obsoletes. Per això, finalment els veïns i l’Ajuntament s’han posat d’acord per enderrocar les antigues instal·lacions i construir-les de nou. En aquest projecte, també inclou la demolició de la pista de futbol sala del CFS Montsant, una pista a l’aire lliure que també estava pendent de reformes des de fa temps.

Està previst que la piscina se situï a la planta baixa del nou edifici i el poliesportiu tindrà accés des del carrer de Sant Iscle. Una rampa exterior connectarà directament amb la pista superior, que estarà situada sobre la piscina i s’envoltarà d’una xarxa per on creixerà vegetació. Des d’aquest punt es podrà veure el jardí que envoltarà l’edifici. Està previst que aquest espai també pugui ser utilitzat per fer-hi tot tipus d’esdeveniments.

Tot l’espai s’ha dissenyat seguint els criteris de sostenibilitat. L’estructura de l’edifici serà de fusta per afavorir-ne la lleugeresa i l’adequació de l’ambient de la piscina. Es col·locarà un jardí vertical que servirà com a protecció solar i promourà la biodiversitat. L’edifici també tindrà plaques solars, fotovoltaiques i un sistema de climatització aerotèrmica.

Per tal d’intentar produir el mínim impacte, els usuaris d’aquests equipaments des de l’Institut Barcelona Esports ofereix als abonats tarifes especials als tres centres esportius més propers, com són Cotxeres Borbó, Can Dragó i Artesania. A més, el Club Natació Atlètic-Barcelona, gestor de la piscina del Turó de la Peira, ofereix també una quota especial per accedir a la piscina del CEM Sant Sebastià.