N’estan farts. Els veïns del bloc número 16 del carrer del Bisbe Laguarda, al Raval, han denunciat a betevé que viuen un autèntic calvari. Es troben gent dormint a l’escala comunitària, preservatius a terra i ampolles plenes d’orina. L’origen de tot plegat és al pis dels baixos: asseguren que, des de fa dos anys, s’ha convertit en un narcopís. S’hi consumeix i ven droga les 24 hores del dia. Això provoca, afirmen, un anar i venir constant de persones, conflictes i fins i tot prostitució.

Embolcall d'un preservatiu
Embolcall d’un preservatiu a l’escala comunitària.

A casa s’hi està “molt malament”

Javier Vargas, veí del principal 2a, hi viu just a sobre. “Sempre estem amb l’ai al cor. És un entrar i sortir de gent sense parar, el soroll de la porta que em molesta tot el dia, i un enrenou de crits i baralles per drogues“, lamenta Vargas. A la finca hi resideixen, en total, una vintena de persones. Entre elles, famílies amb nens i també gent gran que ha patit robatoris.

Dominga Rosell, veïna del 1r 1a, explica que a casa s’hi està “molt malament”. Ha pensat a deixar el pis i marxar del barri però, diu, no se’n pot anar perquè no té diners i, a més, perquè s’estima el pis. Ara bé, n’hi ha que, cansats de trifulgues, sí que han fet les maletes i han abandonat la finca.

Els veïns del número 16 del carrer del Bisbe Laguarda.
Els veïns del número 16 del carrer del Bisbe Laguarda.

Denuncien que els Mossos no hi poden fer res

La història ve de lluny. Segons els veïns, el pis en qüestió és propietat d’un banc i ja fa 10 anys que el van ocupar. Des d’aleshores ha anat canviat d’inquilins, però no ha estat fins als darrers temps quan la situació s’ha agreujat. Hi han acudit diverses vegades als Mossos d’Esquadra i, de moment, sense cap resultat. “Ve la policia, s’hi està un quart d’hora, diuen que no poden fer res i, als tres minuts d’haver marxat, ja tornen una altra vegada a la mateixa dansa”, lamenta Jordi Procar, president de la comunitat.

D’altra banda, també denuncien que a l’immoble hi ha almenys un pis turístic. Ara, tot està pendent que tiri endavant la denúncia per ocupació als jutjats i l’únic que espera el veïnat és recuperar la normalitat al més aviat possible.