La Guàrdia Urbana ha detingut quatre persones i n’investiga dues més per distribuir i vendre material falsificat destinat a la venda ambulant de la zona del Port. Els van arrestar en tres pisos del barri del Besòs que van escorcollar i que, segons la policia, els servien de magatzem i per preparar la distribució.

La policia dona per desmantellat el grup de distribució a qui van comissar més de 31.000 productes falsificats: bosses de mà, 450 sabatilles, roba esportiva com 2.000 equipacions de clubs de futbol i 600 complements com ara mocadors o carteres; 15.000 peces de logotips de marques per fer les falsificacions, 6.075 euros en efectiu, 1.750 dòlars, 65 lliures esterlines, utensilis per falsificar com dues planxes i 370 pots de pegament i diferents tipus de documents d’interès.

L’operació es va fer l’endemà que la Guàrdia Urbana i la Policia Portuària van engegar un dispositiu estable al Portal de la Pau contra la venda a la manta, la mateixa fórmula que hi ha des del febrer a l’intercanviador ferroviari de plaça de Catalunya, tot i que sense presència dels Mossos.

La investigació es remunta quan la policia va detectar un important moviment de venedors ambulants que compraven els productes falsificats a persones a qui contactaven en les mateixes zones de venda, sobretot a la zona portuària i a la Barceloneta. Aquestes persones distribuïen el material en el mateix lloc o bé hi feien el primer contacte per després dirigir els manters cap als pisos on emmagatzemaven i preparaven els productes.