El projecte per reformar el front marítim i replantejar la relació de la ciutat amb el mar fa un pas endavant. L’Ajuntament ha aprovat inicialment el que es coneix amb el nom de La Balconada, un espai de 7.460 metres quadrats que disposarà d’una zona per patinar, un jardí i un gran umbracle de 1.200 metres quadrats on es podran fer activitats quotidianes i esdeveniments puntuals com fires d’entitats o celebracions veïnals.

Espai de lleure de 7.460 metres quadrats

Les obres començaran el segon semestre del 2019 i l’objectiu és que l’espai estigui en funcionament a mitjan 2020. La Balconada disposarà cinc zones diferenciades: un circuit de patinets, un jardí amb dues pistes de petanca, un pati que podrà funcionar com a espai d’esbarjo per a les escoles del barri i un umbracle de 1.200 metres quadrats.

Aquest espai, cobert per una malla d’acer inoxidable suportada a cinc metres d’altura, podrà acollir activitats quotidianes com la gimnàstica de gent gran i esdeveniments puntuals com les fires d’entitats, festes majors o altres celebracions. Per últim hi haurà una sala amb bancs lineals i altres elements que es podran utilitzar per seure.

El projecte forma part del Pla de barris del Raval Sud i Gòtic Sud. Es desenvoluparà en terrenys adscrits a l’Autoritat Portuària de Barcelona i esdevindrà una realitat gràcies als acords polítics que l’Ajuntament i el Port van signar el 2018 i entre els quals s’incloïa la implantació d’usos ciutadans nous a La Balconada del Moll de la Fusta. Des de l’Ajuntament, la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin creu que es tracta només d’un “primer pas” per guanyar espai d’ús ciutadà per al Gòtic i creu que en un futur caldrà actuar sobre el passeig de Colom per integrar-lo més al barri.