Ja fa més de quatre mesos que els veïns demanen l’entrada en funcionament del nou centre esportiu del Turó de la Peira, situat en una illa interior als carrers de Sant Iscle i del Doctor Pi i Molist. Diversos problemes tècnics i administratius n’han retardat l’obertura. A més, l’Associació de Veïns del Turó de la Peira reclama la construcció d’una rampa d’accés pel cantó nord del carrer del Doctor Pi i Molist, tal com estava previst en el projecte. Aquesta rampa facilitaria també l’accés dels usuaris al Casal de Gent Gran Turó de la Peira, que actualment han de fer molta volta per poder entrar a l’equipament si volen esquivar el tram d’escales.

Una rampa pendent

El centre esportiu del Turó de la Peira, encara pendent d’inaugurar, és totalment accessible pel carrer de Sant Iscle ja que el nou equipament, a diferència de l’antic, queda a peu de carrer. Però si s’hi accedeix pel carrer del Doctor Pi i Molist la cosa es complica, s’ha de fer una volta de 100 metres per accedir amb rampes al casal de gent gran o al centre esportiu.

La construcció d’una rampa al tram nord del carrer simplificaria molt aquesta volta i donaria un accés pràcticament directe al casal. “És una obra que ha costat 10 milions d’euros i que estava dins el projecte i no s’ha fet —lamenta Antonio Silva, president de l’AV Turó de la Peira—. Hi ha molta gent gran que ve des de Porta i ha de tenir accessibilitat. Que espavilin perquè això s’ha de fer”. La regidora de Nou Barris, Janet Sanz, va donar resposta a aquesta demanda veïnal al darrer plenari: des del districte de Nou Barris hi ha el compromís d’intentar fer alguna cosa per millorar l’accessibilitat en aquest tram, una resposta que no satisfà els veïns.

Quatre mesos de retard

La demanda de la rampa se suma a la resta de queixes que acumula el centre esportiu. Acabada l’obra fa ja quatre mesos, l’equipament continua tancat per problemes administratius i tècnics sense que els veïns i els usuaris en sàpiguen el motiu. En un primer moment es va haver de construir un col·lector d’aigua nou per a la piscina perquè l’antic estava obsolet, un detall que no estava previst en el projecte i que va retardar unes setmanes l’entrega de l’obra. Actualment un problema en el concurs d’adjudicació de la gestió està paralitzant l’obertura de l’equipament. El concurs ha estat impugnat per una de les empreses i l’Ajuntament està en espera de la resolució dels serveis jurídics.