El fenomen de la venda a la manta es mou d’un punt a l’altre empès per l’acció policial. De l’estació de Plaça Catalunya van marxar al passeig de Colom i des d’aquest punt s’han traslladat en massa al passeig de Joan de Borbó, on ja era habitual veure’n.

Aquest dimecres, 24 d’abril, es va activar un dispositiu permanent conjunt entre Urbana i Policia Portuària a la zona del Portal de la Pau. És la mateixa fórmula que hi ha des del febrer a l’intercanviador ferroviari de la plaça de Catalunya, tot i que sense presència dels Mossos. Ja fa temps que la zona del litoral és una de les més buscades per als venedors a la manta. De fet, la presència dels manters al passeig de Joan de Borbó no és nova. Per intentar dissuadir-los fa tres anys s’hi va ubicar una zona per als patinadors.

Joan de Borbó, espai habitual dels manters

L’activitat dels venedors a la manta al passeig de Joan de Borbó ha estat una realitat durant anys. Botiguers i veïns dels entorns ho han denunciat constantment. Per això l’Ajuntament va instal·lar-hi un parc de patinatge a l’estiu del 2016, amb l’objectiu d’evitar que els manters hi exercissin la venda irregular. Però un cop retirat al setembre del mateix any, el “top manta” va tornar a Joan de Borbó, coincidint amb la Diada i les Festes de la Mercè.