universitaris classe

La sala contencios del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ratificat íntegrament totes les mesures adoptades per la Generalitat per aturar l’increment de casos de coronavirus. El tribunal considera que les restriccions del govern català no contravenen els drets fonamentals dels ciutadans. La decisió s’ha pres amb un vot particular en contra d’una de les magistrades.

La Generalitat havia publicat al DOGC, de matinada, les mesures restrictives, perquè poguessin entrar en vigor aquest divendres, i no haver d’esperar a la resolució del TSJC. Tot i això, havia deixat en suspens les que podien afectar els drets fonamentals: la prohibició de les reunions de més de sis persones, les classes virtuals a les universitats, i la limitació d’aforament en les activitats de culte. El TSJC, però, les ha ratificat totes, incloses també aquestes últimes.

Sobre la prohibició de fer reunions de més de sis persones a Catalunya, el TSJC ja va avalar la decisió a finals de setembre, quan la va aprovar el Departament de Salut.