Unanimitat dels representants comercials i de la restauració contra les mesures anticovid proposades pel govern per frenar el rebrot de coronavirus durant 15 dies, que han portat a tancar els bars i restaurants aquest divendres.  Representants de les principals associacions, eixos comercials i gremis de la ciutat s’han manifestat a la plaça de Sant Jaume per rebutjar les restriccions, el tancament de restaurants i bars i limitació de l’aforament del comerç.

A la protesta s’hi ha afegit el Gremi de Barcelona, que considera inadmissibles les mesures i vol portar-les a la justícia. També hi han estat Barcelona Comerç i Barcelona Oberta, que destaquen “la greu afectació que suposa per a tot el sector econòmic de la ciutat”. En un comunicat, aquestes entitats, que engloben els eixos comercials de la ciutat, demanen al govern que busqui un “equilibri entre salut i economia”.

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) ha demanat al govern català que no apliqui les restriccions aprovades pel Procicat per frenar la pandèmia de la covid-19. I ja han anunciat que hi recorreran en contra davant els tribunals. Foment del Treball també ha donat suport a l’acte.

Durant la protesta, en la qual han participat prop d’un miler de persones, els manifestants han portat xiulets i pancartes en què es podien llegir lemes com “Els joves tenen dret a un oci segur”. Alguns manifestants han llançat ous a la façana de l’Ajuntament i a la de la Generalitat.

Manifestació pel centre de la ciutat

Un grup de manifestants després de la protesta de Sant Jaume s’han desplaçat cap a la Via Laietana i el passeig de Gràcia i han tallat al trànsit. El grup ha fet diverses aturades, com per exemple a l’altura de la Gran Via, on s’han assegut a terra.

La manifestació ha provocat talls de trànsit en alguns punts del centre.

Una hora abans de la convocatòria de la protesta, a les 11 h ‘han concentrat els representants de l’oci nocturn a l’avinguda de la Catedral. És un dels sectors més afectats pels tancaments per evitar els contagis.