El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat la prohibició de fer reunions socials de més de sis persones a Catalunya. La restricció, proposada en un inici pel Departament de Salut i aprovada després pel Procicat, buscava limitar les trobades públiques i privades per reduir el risc de brots per coronavirus ara, quan s’està produint un increment dels contagis. Les manifestacions, els transports i les activitats extraescolars, culturals i religioses queden exempts de la restricció.

La limitació de les reunions tampoc no s’aplica en els museus, les biblioteques i els monuments, que continuaran oberts complint amb el seu pla sectorial. Pel que fa a les activitats lúdiques i esportives i els parcs infantils i d’atraccions, seguiran oberts, sempre seguint les recomanacions de les autoritats.

Justificacions “raonades” del govern

El TSJC diu que l’executiu de Quim Torra explica “raonadament” la necessitat de limitar les reunions. D’acord amb l’auto judicial, el govern català justifica la mesura en un informe del director de l’Agència Catalana de Salut, que constata que més de la meitat dels brots detectats (61,6 %) s’han produït en l’àmbit familiar i social. En l’informe del 9 de setembre, aquest mateix percentatge era del 47,5 %.

La mesura s’aplicarà durant 15 dies a partir de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC).