Prop d’un centenar de treballadors i usuaris del Consorci Salut Mar s’han concentrat aquest dimecres a matí a les portes de l’Hospital del Mar. Protesten pel tancament de més de 200 llits durant aquest estiu, coincidint amb l’augment de contagis derivats de la cinquena onada de la pandèmia del coronavirus.

El grup convocant, Acampada Mar, afirma que aquest estiu es tancaran uns 150 llits a tot el consorci, als quals cal afegir els 60 que ja es troben clausurats de forma habitual a l’Hospital de l’Esperança i al Centre Fòrum. A més, atribueixen el tancament de plantes a la falta de personal sanitari i subratllen que els treballadors han hagut de fer un nombre “ingent” d’hores extres, que xifren en unes 18.000 durant els primers cinc mesos de l’any.

Un home sosté un cartell de protesta, durant la concentració davant de l’Hospital del Mar

D’altra banda, els manifestants alerten que el sistema de salut es troba col·lapsat i que tot plegat ha fet augmentar també els temps i les llistes d’espera.

Així, doncs, denuncien que la pandèmia ha fet incrementar les esperes per visitar els especialistes, fer-se proves diagnòstiques o sotmetre’s a intervencions quirúrgiques, alhora que ha afectat els serveis d’urgències, que es troben al límit.