El periodista Enric Botella repassa a la secció ‘reset món’ de quina manera s’estan transformant altres ciutats a conseqüència de la crisi del coronavirus. En aquest cas ens explica com els ciutadans de Wuhan, l’origen del brot, viuen el desconfinament. La ciutat xinesa va ser de les primeres a relaxar les mesures reobrint els comerços o el transport públic, mentre que la resta del món encara vivia un confinament estricte.

La reobertura de les escoles, seguint protocols sanitaris estrictes, també va ser un fet inèdit que va tenir lloc l’abril. Milions de nens tornaven a les aules i la xarxa de transports reprenia línies perquè els ciutadans poguessin recuperar la mobilitat. Després de 76 dies el país deixava enrere un dels confinaments més durs del món.

9,9 milions de tests i només 300 casos

Al maig, 30 dies després del desconfinament, la Xina detecta un rebrot del coronavirus. Botella explica que el govern enllesteix un pla per fer tests massius. En 20 dies es fan 9,9 milions de proves i només es detecten 300 casos de covid. De mica en mica recuperen la normalitat i al juny reobren mercats i més endavant els parcs, biblioteques i museus.

La ciutat també ha estat notícia aquests últims mesos per algunes imatges polèmiques en què s’observen aglomeracions de persones sense distància de seguretat ni mascareta. L’Enric destaca unes imatges d’un festival de música electrònica que concentra centenars de xinesos en un parc aquàtic. Tot i això, el país té controlat el virus i des de l’agost la Xina no ha detectat cap contagi local.