Bus Barcelona Panoràmica

El Bus Barcelona Panoràmica, l’autobús turístic destinat especialment al públic local, torna a ajornar la data de tancament. Després d’una primera pròrroga fins al 27 de setembre, l’Ajuntament ha decidit tornar a allargar el calendari: ara funcionarà fins l’1 de novembre. El motiu, segons expliquen en un comunicat, és la “bona acollida de públic” que ha tingut.

El Bus Turístic va reprendre l’activitat al juliol després de gairebé quatre mesos tancat per la crisi del coronavirus. Ho va fer amb una proposta dirigida al públic local, i des que es va posar en marxa  hi han passat més de 4.800 persones, segons l’Ajuntament. La majoria en van fer ús el juliol i agost (4.010), i especialment en el primer mes de funcionament. L’horari que ha tingut més demanda ha estat el de les vuit del vespre, i a les quatre de la tarda és on s’ha concentrat més públic estranger (30 %). En la resta de franges, els turistes han suposat un 10 % dels viatgers.

Conèixer la ciutat

El recorregut, de prop de dues hores, porta els passatgers per diversos barris de Barcelona els divendres, dissabtes i diumenges. Permet saber la història, anècdotes i curiositats dels llocs més emblemàtics de la ciutat i d’altres que no ho són tant, com el primer edifici que va tenir aigua corrent. Entre els detalls que s’hi expliquen: on es va fer a primera òpera de l’Estat, quina és l’estàtua més antiga de la ciutat o per què es coneix Barcelona com la “petita Manchester”.

Tenint en compte la demanda, les empreses operadores recomanen fer reserva prèvia per assegurar-se lloc. Tot i això, també es poden adquirir bitllets uns minuts abans de l’hora de sortida a la parada des d’on surt el servei, al Portal de la Pau. En aquest cas, però, dependrà de la disponibilitat. Els tiquets tenen un preu de 10 euros per als adults, 5 per als més petits de 12 anys i són gratuïts per als infants més petits de quatre anys.