Unes 800 persones s’han manifesten, aquest dijous a la tarda, al centre de Barcelona en defensa dels seus llocs de treball. Han respost a la convocatòria dels sindicats de Nissan, per demanar celeritat en la reindustrialització de la planta de Nissan, que té previst tancar la nau de la Zona Franca quan acabi l’any.

La protesta, convocada pels sindicats, ha tallat el trànsit al passeig de Gràcia a la confluència amb Diagonal i ha arribat fins la Delegació del Govern, al carrer de Mallorca.

Algun dels clams que s’han pogut escoltar han estat: “Volem un futur”, “Si això no s’arregla, guerra” o “Barcelona, escolta la Nissan està en lluita”. Els treballadors insisteixen que, si no hi ha acord per la reindustrialització, seguiran les mobilitzacions.

En el temps que queda fins que tanqui la nau de la Zona Franca, l’empresa es va comprometre a vetllar per la reindustrialització de l’espai juntament amb el Ministeri d’Indústria, el Departament d’Empresa i els sindicats. Però gairebé un any després de l‘anunci del tancament, els treballadors consideren que aquest procés no avança prou ràpid i denuncien que, si no es troba una solució, al desembre es perdran milers de llocs de treball.

Mantenir el teixit industrial de Catalunya

Els treballadors defensen que amb la reindustrialització dels terrenys de Nissan, a banda de protegir els seus llocs de treball, també es garanteix el teixit industrial de Catalunya. “El tancament de Nissan necessita una alternativa industrial clara i sòlida que recuperi la pèrdua de llocs de treball i mantingui el teixit industrial a Catalunya”, han proclamat.

La plantilla ha lamentat els “enganys” de les administracions que “haurien pogut evitar el tancament” derogant la reforma laboral. Miguel Ruiz, representant de Sigen-Usoc, ha demanat que es garanteixi el futur de la indústria de l’automoció.