El Sindicat d’Habitatge del Raval assegura que les entitats prohabitatge se senten desprotegides durant els desnonaments: “Patim identificacions, mutilacions i humiliacions” durant els llançaments, ha dit la portaveu de l’entitat, Joana Sales. A més, asseguren que la violència policial creix i afegeixen dades. Segons l’entitat, l’any 2016 la policia intervenia en un de cada 10 desnonaments, mentre que enguany actua en un de cada dos llançaments.

Sales ha comparegut aquest dijous per fer balanç del desnonament d’una família executat dimecres al número 40 del carrer de la Cera, al barri del Raval. A més de persecució policial, la portaveu del sindicat ha afirmat també que “mai ha existit una moratòria de desnonaments”, en referència al nou decret estatal aprovat pel Govern espanyol per impedir desnonaments durant la crisi sanitària derivada del coronavirus, i que s’ha ampliat fins a l’agost.

Pel que fa a les detencions produïdes aquest dimecres durant el desnonament a Ciutat Vella —dos arrestats per llançar objectes contundents contra la línia policial des d’un sisè pis i tres més per coaccions a un veí—, els cinc acusats han sortit en llibertat aquest dijous al matí. Se’ls acusa d’atemptat i resistència a agents de l’autoritat i desobediència.

Nou desnonament, dimarts 18

Durant la compareixença, el Sindicat ha anunciat que el pròxim dimarts, 18 de maig, hi ha un previst un nou desnonament al barri del Poble Sec, concretament al carrer de Lleida número 38. A través de l’etiqueta #PerLaVictòria criden a la mobilització i afirmen que “no són només desnonaments, són atacs directes al movimient per l’habitatge i a la classe treballadora”.