(ACN) La setena actualització de l’estratègia de vacunació davant la covid-19 estableix que els joves de 12 a 15 anys de molt alt risc o gran dependència siguin vacunats amb Pfizer. La resta d’adolescents i preadolescents encara no es prioritzen.

D’altra banda, davant l’evidència per la pràctica en altres països, els ponents estipulen que la utilització de vacunes en dones embarassades no provoca efectes adversos. És per això que proposen vacunar tant les embarassades com les dones en període de lactància amb vacunes d’ARN missatger quan els correspongui segons el grup de priorització al qual pertanyin.

Sense posició encara sobre les segones dosis d’AstraZeneca en menors de 60 anys

L’actualització inclou altres moviments que ja s’han anunciat, com ara que la vacuna de Janssen s’administri també al grup de 50 a 59 anys. El document, però, encara no es pronuncia sobre els menors de 60 anys que van rebre la primera dosi d’AstraZeneca abans que el vaccí quedés acotat als majors d’aquesta edat. Sí que recorda que la Comissió de Salut Pública va acordar la setmana passada ampliar el termini d’administració de la segona dosi de 12 a 16 setmanes, així que els primers a rebre la segona part de la pauta ho haurien de fer la setmana del 31 de maig. Aquest dimecres, Sanitat va dir que anunciarien la decisió la setmana vinent.

Això sí, la setena actualització de l’estratègia de vacunació sí que estableix que els majors de 60 anys, que també han rebut la primera dosi d’AstraZeneca, s’hauran de posar la segona dosi de la mateixa marca.