L‘acord entre la direcció de Nissan i el comitè d’empresa ha quedat ratificat aquest dijous després que els treballadors hagin donat el seu vist-i-plau en una assemblea. La reunió s’ha fet a les portes de la planta de l’empresa a Montcada i Reixac i la votació ha estat a mà alçada. El suport al document pactat aquest dimecres entre les dues parts ha estat majoritari.

Aquest era el pas necessari per acabar de signar un pacte que es va aconseguir després d‘intenses negociacions entre els sindicats i la direcció de la companyia. Recordem que l’acord preveu el compromís de l’empresa de no dur a terme acomiadaments traumàtics abans del desembre del 2021. És a dir, que s’establiran mesures alternatives de treball i flexibilitat interna per evitar acomiadaments. Només els treballadors que es vulguin atendre a una baixa voluntària o prejubilació deixaran el seu lloc de feina.

Des del Comitè d’Empresa, Juan Carlos Vicente, considera que l’acord és una “fita històrica”, perquè tots els sindicats que representen els milers de treballadors han “anat tots a l’una” per aconseguir-lo. Les administracions també han aplaudit l’acord assolit.