El Departament de Salut ha activat una cua virtual per l’alt volum de visites al web vacunacovidsalut.cat per demanar cita per vacunar-se. Un cop introduïdes les dades personals, un missatge informa que hi ha molta demanda i que cal esperar abans de poder concertar la cita per internet. Un cop es permet l’accés a l’usuari, aquest té cinc minuts per demanar hora a un punt de vacunació.

Sense places a Barcelona

Altres persones que sí que hi han pogut accedir al llarg del dia informen que, ara mateix, ja no queden places per als propers dies als punts de vacunació de la ciutat, com Fira de Barcelona.

Actualment s’està vacunant a la franja entre els 50 i els 59 que, amb un total d’1.084.012 persones és una de les més nombroses de Catalunya. Només la supera la franja d’entre 40 i 49 anys, que són 1.297.500, i que començarà a vacunar-se al juny.

Els menors de 40, al juliol

Segons ha explicat a RAC1, la responsable del programa de vacunació de la covid, Carmen Cabezas, la vacunació de les persones entre els 16 i els 39 començarà el mes de juliol. A més, és possible que ja no es dugui a terme per dècades i pugui demanar hora, al mateix temps, qualsevol persona d’aquest franja d’edat. Són més de 2.200.000 persones.