nois fent esport barceloneta

La vacunació generalitzada als menors de 40 anys començarà al juliol. Segons ha explicat a RAC1 la responsable del programa de vacunació de la covid, Carmen Cabezas, la vacunació d’aquesta franja d’edat podria començar entre tres i quatre setmanes després que la de la franja dels 40 als 50 anys, prevista per mitjans de juny. De fet, Cabezas assegura que aquest calendari de la població entre 40 i 50 anys fins i tot es podria avançar, en funció de la disponibilitat de dosis.

Quan es vacunaria aquesta franja d’edat era encara una incògnita. De fet, l’últim que se sabia era que la franja de majors de 40 anys iniciaria el procés d’immunització massiva al juny. Just aquest dimecres es va anunciar que els ciutadans d’entre 50 i 55 anys podien començar a demanar cita per rebre la primera punxada

Vacunació “generalitzada” als menors de 40

A diferència de la resta de franges, la vacunació als menors de 40 anys seria “generalitzada” i, per tant, no se seguiria cap criteri concret d’edat. Cabezas ha destacat que aquest mecanisme ja s’utilitza en alguns països perquè són col·lectius d’edat amb menys possibilitats d’hospitalització. A més, són franges d’edat en què costa més aconseguir cobertures de vacunació altes. Ara bé, Cabezas ha explicat que encara no hi ha una decisió presa.

Coincidint amb els mesos d’estiu i la possibilitat que els ciutadans es trobin fora de vacances, la sotsidrectora ha enviat un missatge de tranquil·litat i ha puntualitzat que sempre es pot endarrerir la cita.

Col·lectiu d’entre 12 i 15 anys

Actualment la vacuna de Pfizer està autoritzada a partir dels 16 anys, mentre que la resta de vacunes que s’estan administrant estan aprovades a partir dels 18 anys. Amb tot, Cabezas ha afirmat que estudis internacionals apunten que l’efectivitat de vacunar “la franja d’entre 12 i 15 anys és quasi del 100%”. Per tant, confia en què a l’estiu es pugui vacunar els nois i noies que se situen en aquesta franja d’edat.