soroll nocturn Jardins Mediterrània
Foto: Edu Bayer

Les mesures per reduir les molèsties als veïns per soroll nocturn també arribaran al districte de Sants-Montjuïc. Tal com ha avançat el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, es reduirà l’hora de tancament dels establiments i les terrasses situats a la plaça dels Jardins de la Mediterrània, al barri de la la Marina de Port. D’aquesta manera, els locals hauran de tancar a la 1.30 h entre setmana i a les 2 h els divendres, dissabtes i vigílies de festius, mentre que pel que fa a les terrasses, el tancament s’avançarà fins a les 23 hores entre setmana i divendres, dissabtes i vigílies de festiu fins a les 0 h.

Segons ha informat el consistori, també es faran dispositius conjunts de neteja i Guàrdia Urbana a l’hora de tancament dels establiments per garantir la convivència.

Mesures antisoroll a altres punts de la ciutat

A Sants ja hi havia restriccions d’horari de terrasses en alguns punts com ara al carrer de Blai o el d’Osca i amb les noves mesures s’accelera la lluita contra el soroll nocturn a la ciutat, el segon factor ambiental que més impacta en la salut de la població per darrere de la contaminació. En aquest sentit també s’han anunciat restriccions d’horaris de terrasses a Gràcia, Ciutat Vella i al carrer d’Enric Granados.

L’Ajuntament ha creat les zones tensionades acústicament en horari nocturn, una mesura pionera a l’estat contra l’ús intensiu de l’espai públic a les nits. Amb aquest instrument, els districtes poden aprovar actuacions puntuals en algunes carrers o places on s’ha comprovat que se superen els llindars de contaminació acústica.