robatori joies

(ACN / redacció) Els Mossos d’Esquadra atribueixen 22 fets delictius al grup de falsos revisors del gas i la llum que es va desmantellar el 13 de juny a Barcelona. Es tracta d’un home i una dona i, en el moment de la detenció, se’ls van atribuir cinc fets delictius. Una xifra que ha anat en augment i, un cop desmantellat el grup, els investigadors de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de Barcelona els relaciona amb 17 delictes més.

El 16 de juny el líder del grup criminal va entrar a presó per ordre judicial, mentre que l’altre membre va quedar en llibertat amb càrrecs.

Objectiu: persones d’edat avançada i vulnerables

Els detinguts sempre seleccionaven víctimes d’edat avançada, o especialment vulnerables, que vivien soles. Els feien una trucada en què s’identificaven com la companyia del gas i els feien diverses preguntes per comprovar que es trobaven soles. Després, s’adreçaven al domicili, amb roba d’una companyia del gas, i amb l’excusa d’una suposada revisió de la instal·lació, distreien les víctimes i els sostreien targetes de crèdit, joies i diners en efectiu.

Robatoris i furts en diversos punts del territori

Arran de la identificació dels autors, altres unitats d’investigació dels Mossos han aconseguit resoldre fets similars com ara un robatori violent i una estafa a Sant Feliu de Llobregat. A aquest grup també se l’acusa de robatori violent, furt de joies i diners i estafes bancàries a Reus, Santa Coloma de Gramenet i l’Hospitalet de Llobregat.

Amb tot, els Mossos encara conserven joies recuperades als escorcolls, procedents de fets delictius sense identificar i en espera de poder ser retornades als seus propietaris. Per això, el cos policial fa una crida a les persones que hagin estat víctimes d’un robatori d’aquest tipus —i que encara no hagin recuperat les joies— a contactar els Mossos per mostrar-los fotografies dels objectes recuperats.

Alerta per l’increment de furts comesos per falsos revisors del gas i la llum

Les inspeccions del gas, un cop cada 5 anys

Els Mossos recorden que des del mes d’octubre del 2018 les visites de comercials de llum o gas que no s’hagin sol·licitat no estan permeses i que la companyia distribuïdora oficial avisa amb una carta del dia de la revisió. També assenyalen que la inspecció de la instal·lació de gas s’ha de fer cada cinc anys. En cas que algú es presenti al domicili per oferir un servei de revisió, aconsellen trucar a la companyia o al 112.