coriza simptoma BA.5 covid

La nova variant BA.5 d’òmicron està al darrere de l’augment de contagis de la setena onada i ja fa setmanes que és majoritària a Catalunya. Entre els símptomes més freqüents d’aquesta subvariant d’òmicron hi ha el cansament i la fatiga, la tos, la febre o el mal de cap. Un estudi freqüent del King’s College de Londres suma una altra molèstia a la llista: la coriza.

T’expliquem què és la coriza, un dels símptomes més freqüents de la covid que es calcula que afecta un 40 % dels positius.

Què és la coriza?

La coriza és una inflamació de la mucosa nasal. Com a conseqüència, pots tenir esternuts, secreció nasal o la sensació de tenir el nas tapat, com passa quan tens un refredat, o picor. Segons els experts que han dut a terme l’estudi a més de 17.5000 pacients del sistema de salut britànic, la coriza acostuma a tenir una durada de tres dies.

Un símptoma habitual de la BA.5 d’òmicron

Segons un estudi elaborat per científics del King’s College de Londres, la coriza o inflamació de les foses nasals és un dels símptomes més habituals de la nova subvariant BA.5 d’òmicron, majoritària a Catalunya. Concretament, aquesta recerca apunta que un 40 % dels positius pateixen aquest tipus de rinitis aguda.