paracetamol ibuprofen infermeres

El dolor muscular, el malestar i el mal de cap són alguns dels símptomes característics de la nova variant BA.5 d’òmicron, que ja és majoritària a Catalunya i ha provocat un augment de casos de covid durant la setena onada. T’has contagiat i no saps si prendre paracetamol o ibuprofèn contra la covid? T’expliquem quin és el millor fàrmac contra el mal de cap i el malestar provocats pel coronavirus.

Paracetamol i ibuprofèn, dos fàrmacs contra la covid

L’efecte antitèrmic i analgèsic del paracetamol el converteixen en el fàrmac més adient per tractar els símptomes de la covid. És el que assegura Esther Giménez, presidenta de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya. Ara bé, si les molèsties no desapareixen, també pots prendre puntualment un ibuprofèn quatre hores després i només en cas que el malestar persisteixi.

Desaconsellen els antibiòtics per tractar la covid

L’Organització Mundial de la Salut alerta que els antibiòtics no són eficaços contra la covid, perquè és un virus i aquests fàrmacs només funcionen contra les infeccions. Ara bé, l’OMS també assegura que en ocasions els sanitaris empren els antibiòtics per prevenir o tractar infeccions bacterianes secundàries que poden ser una complicació de la covid en pacients greus.

Paxlovid, l’antiviral per evitar casos greus de covid

Paxlovid és el nom de la pastilla de Pfizer que ja s’utilitza als centres sanitaris per evitar els casos greus i les hospitalitzacions per covid en persones considerades de risc. Aquest tractament oral, que combina dos principis actius, s’ha administrar al més aviat possible a persones adultes infectades. Durant els cinc dies posteriors a l’inici de símptomes s’han de prendre dues pastilles que bloquegen l’activitat del virus per evitar més infecciositat i gravetat.