Del temporal Gloria, ja en fa més d’un any, però a dia d’avui encara segueix passant comptes amb el litoral barceloní, que també nota els efectes de la borrasca Filomena i altres temporals menors. Aquest dissabte 27 de març s’inicia la temporada mitjana de bany, que comença condicionada pel poc volum de sorra d’algunes de les platges.

Les més afectades: la Mar Bella, Llevant i la Barceloneta

De les nou platges del litoral, n’hi ha tres especialment afectades. La Mar Bella haurà de mantenir, de moment, la zona de la duna artificial tancada. No és una novetat que precisament aquest espai sigui un dels més problemàtics, ja que just després del pas de la borrasca va convertir-se en el punt més perjudicat del litoral.

La manca de sorra també ha fet redistribuir els serveis a les platges de Llevant i de la Barceloneta. En el cas de Llevant, ha estat necessari col·locar les guinguetes a la zona del passeig per falta de costa. Pel que fa a la Barceloneta, s’haurà de reubicar temporalment la zona de bany assistit a la platja de Sant Miquel.

“Necessitem una arribada de sorra nova”

El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecologica, Eloi Badia, ha assegurat que, més enllà de la pèrdua de sorra que les platges han experimentat de forma natural, és completament necessari que hi hagi una arribada de sorra nova. Ha recordat que l’última es va produir l’any 2009.

Més informació a temps real de les platges

Amb l’arribada de la temporada mitjana de bany, l’Ajuntament ja ha activat una sèrie d’eines destinades a mantenir informada la ciutadania sobre l’estat de les platges.

Es torna a activar el sistema semafòric per poder consultar l’estat d’ocupació de les platges i per estar al corrent de quines són al límit de l’aforament i quines no. A més, s’ha reforçat la presència d’informadors entre les 10 h i les 19 h. Aquests treballadors exerceixen com a font d’informació sobre l’ocupació de cada zona o les mesures que s’han de respectar a la sorra i a l’aigua.

Lavabos i dutxes, ja en funcionament

Els usuaris disposen d’un lavabo obert a cada platja, amb ocupació màxima d’una persona, exceptuant els acompanyants de persones que necessiten assistència. A més, al llarg de tot el litoral barceloní, ja hi ha actives 97 dutxes. També entra en funcionament el servei de gandules i parasols vinculats al servei de guinguetes. Amb aquest inici de la temporada de bany hi ha muntades vuit de les 16 guinguetes de les platges de la ciutat. La resta de guinguetes es muntaran progressivament durant la temporada.