T-Verda cotxes contaminants

(ACN) Espanya exigirà una PCR negativa feta per entrar per carretera per la frontera amb l’Estat francès, segons ha publicat aquest dissabte el BOE. La mesura l’ha pres el Govern amb “reciprocitat” i d’acord amb les restriccions que ja aplica França amb els viatgers que venen des d’Espanya.

Hi ha excepcions

La restricció preveu excepcions per als transportistes, els treballadors transfronterers i els residents en un radi de 30 kilòmetres de la frontera.

Ja es demana la prova als que venen amb avió o vaixell

La mesura amplia així l’exigència de la PCR negativa que ja es demana als viatgers provinents de França que venen amb avió o vaixell. Per exemple, no es podrà anar des de Perpinyà fins a la Jonquera sense PCR negativa, ja que estan a una distància lleugerament superior als 30 km. Segons indica el BOE, la mesura es pren “d’acord amb l’evolució de la situació epidemiològica i aplicant criteris de reciprocitat”.

La mesura entrarà en vigor a partir de dimarts i fins que “el govern declari la finalització de la situació de crisi sanitària ocasionada per la covid-19”.