El Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona ha obert una investigació per esclarir la causa de la mort d’un motorista a l’Eixample, aquest desembre. La jutgessa que s’encarrega del cas vol saber quina part de culpa hi van tenir els blocs de formigó New Jersey instal·lats al carrer de Balmes, al lloc del sinistre. Per això, ha reclamat a l’Ajuntament la documentació administrativa sobre la col·locació d’aquests elements urbans.

Segons fonts judicials, a la causa hi estan personades cinc acusacions particulars, entre les quals hi ha la família i les asseguradores.

Els blocs de formigó, qüestionats

Els blocs de formigó van ser una de les mesures municipals després de la pandèmia per donar més espai als vianants i protegir-los dels vehicles. I en concret, els New Jersey grocs, van permetre fer baixar terrasses de bars i restaurants a la calçada. Des del primer moment, uns i altres elements no han estat exempts de crítiques, per part del col·lectiu de motoristes (que els trobava perillosos en cas de caiguda) i per part d’alguns grups municipals com el PP i Junts (que fins i tot va presentar un recurs al TSJC perquè l’Ajuntament en rendís comptes).