El temporal Gloria ha deixat una empremta a les platges barcelonines que serà difícil d’esborrar. El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, ha advertit que les platges de la ciutat podrien no recuperar la totalitat de la sorra abans d’iniciar la temporada de bany, que sol començar a mitjans d’abril.

En una entrevista al programa ‘bàsics’, Badia ha admès que la virulència amb què ha impactat el temporal a la costa posa en dubte una ràpida posada a punt: “Pot ser que no tinguem el 100 % de la sorra, i podem parlar de la possibilitat que les platges no es recuperin del tot durant els primers mesos de bany“.

El regidor ha explicat que aquest any s’ha de comptar que les platges “no tindran la mateixa mida” i considera que aquesta és una de les conseqüències de l’emergència climàtica que caldrà assumir. Tot i això, Badia ha explicat que ja s’han iniciat converses amb l’Estat per tal d’avaluar la necessitat de reposar de forma artificial sorra i confia que una part pugui retornar de forma natural.

Per fer front a temporals cada cop més virulents, l’Ajuntament ja va anunciar un pla per millorar el dic de contenció del Port Olímpic, però Badia ha ampliat aquesta possibilitat, també, al Port Fòrum. Aquestes obres per “reforçar o ampliar” la protecció actual dependran de l’avaluació de danys que es farà de la tempesta Gloria.

En el primer balanç que ha fet l’Ajuntament sobre els danys del temporal, s’han quantificat destrosses en 360 semàfors i 400 contenidors, a més de centenars d’arbres malmesos pel vent. Per la seva banda, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que s’encarrega de la gestió de les platges, ha valorat en 400.000 € els danys en plataformes de dutxes, passarel·les i altres elements que caldrà reposar.