Un veí d’Horta-Guinardó ha patit ferides importants a les extremitats després de ser atacat aquest dijous per un gos, molt a prop dels Jardins de Rosa Luxemburg i a tocar de l’Escola Bressol l’Arquet i de l’escola Pau Casals, al barri de la Vall d’Hebron.

Segons ha relatat la víctima de l’atac, que es diu Francisco i té 68 anys, té ferides a la mà esquerra, al braç dret i a la cama dreta, que han necessitat prop d’una setantena de punts de sutura. Algunes de les ferides, diu, “són de fins a set centímetres“.

En Francisco explica que els fets van passar cap a les 17 h d’aquest dijous quan “estava passejant per la zona i em vaig acostar a unes bardisses d’on, de cop i volta, va sortir un gos de 60 o 70 quilos [no recorda la raça] directament cap a mi”.

“Si m’arriba a tocar el coll, em mata”

En Francisco afirma que “el gos se’m va abraonar com una fera” directament cap “al meu cap”, i “hi vaig posar el braç per protegir-me”. Explica que l’animal encara va encarar-se i atacar-lo tres vegades més “i vaig seguir protegint-me amb les mans i els braços fins que ja vaig caure a terra i, llavors, vaig intentar defensar-me amb les cames”. “Si m’arriba a tocar el coll, em mata“, conclou.

Ferides de l’atac del gos, després d’haver estat guarides al Vall d’Hebron

Amb tot, en Francisco diu que va estar de sort “perquè no tinc cap nervi ni tendó afectat“, però ara haurà d’estar-se uns dies en repòs per recuperar-se de les ferides.

De fet, en Francisco recorda que, quan va ser atès d’urgència a l’Hospital Vall d’Hebron, “el metge va estar més d’una hora cosint-me” i destaca, amb sentit de l’humor, un dels comentaris del facultatiu: “Em va dir que tenia més punts que el vestit d’una núvia“, bromeja.

“Si li passa a un nen, no ho explicarà”

La principal preocupació d’en Francisco, que insisteix que malgrat l’ensurt està bé, és que li pugui passar a algú altre. Recorda que en aquella zona hi ha una escola bressol i una escola de primària i destaca l’hora: les 17 h.

En aquest sentit, tem que “pot tornar a passar”, amb la diferència que “si és a un nen, no ho explicarà” per l’agressivitat del gos quan va atacar-lo.

Presentarà una denúncia civil

Segons ha explicat en Francisco, la propera setmana presentarà una denúncia civil. Diu que “no és pas per rebre cap indemnització, ja que el gos és d’un grup de persones sense sostre que viuen a la zona”, sinó perquè en quedi constància “i no torni a passar“.

De fet, recorda que durant l’atac “els responsables de l’animal van venir a treure’m el gos de sobre i, llavors, li van posar el morrió“. S’hi van personar dues ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques i una patrulla de la Guàrdia Urbana que, segons afegeix en Francisco, “va comprovar com el gos tenia la cartilla de vacunació al dia“.