Stop Tanatori ha convocat una nova protesta contra el tanatori de Sants que ja té llum verda de l’Ajuntament i que està previst que s’ubiqui a l’edifici històric del Happy Park, al carrer dels Comtes de Bell-lloc. Més d’un centenar de persones s’han congregat per sumar-se a la protesta que ha anat acompanyada d’un seguit d’activitats lúdiques. La plataforma denuncia que s’està fent “un tracte preferent a uns privats en detriment de l’interès col·lectiu del veïnat”.

El pla previst per a la construcció del tanatori contempla l’habilitació d’una zona enjardinada que forma part de l’espai públic i que connectarà directament amb quatre accessos al recinte. Precisament han batejat aquest tram del carrer de Viriat com “plaça nova”, on volen que sigui un espai de trobada per als veïns i on els infants puguin jugar. Per aquesta raó, han pintat el terra amb formes de diferents jocs infantils.

Esgotada la via de les al·legacions, la plataforma ha anunciat que interposarà un procés contenciós administratiu contra l’Ajuntament i la Funerària Ricardo SL. El passat mes de juliol, ja van dir que denunciarien el consistori per manca de protecció d’un edifici històric, on inicialment hi havia la fàbrica modernista Germans Climent. Per iniciar el contenciós, han obert una campanya de micromecenatge de 10.000 euros i fan una crida a la col·laboració ciutadana per poder-lo dur a terme.

D’altra banda, Stop Tanatori ha confirmat que tindran una reunió amb el regidor del districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, el proper 22 de desembre. Diuen que cal “tractar sobre el compromís que va adquirir -l’Ajuntament- per obrir un procés administratiu per part del veïnat que decidiria com s’ha de configurar la plaça”. Al llarg de la jornada, han organitzat diverses actuacions per fomentar l’assistència del veïnat a la plaça, incloent una batucada, una coral, música DJ o una sessió de zumba.