Diverses organitzacions en defensa dels drets LGTBI s’han mobilitzat aquest dissabte 5 de desembre per denunciar l’augment d’agressions dels darrers mesos. Unes 100 persones s’han concentrat a l’avinguda del Paral·lel amb el carrer de Calàbria amb el lema “Juntes en peu de guerra: cap agressió sense resposta“. La protesta arriba després que fa dues setmanes una jove trans i un noi gai denunciessin haver patit agressions.

Lluny d’aturar-se, aquestes violències continuen creixent. Encara no s’ha acabat l’any i ja són 173 les incidències registrades contra el col·lectiu a Catalunya. Un augment del 41,7 % en els darrers dos anys. A més, segons l’Observatori Contra l’Homofòbia, aquesta xifra no representa la magnitud d’aquestes agressions perquè calculen que el 70 % dels atacs no s’acaben denunciant. Tampoc ajuda, diuen el fet que “la immensa majoria de denuncies s’acabin arxivant”.

Volen un compromís ferm

En un manifest, les entitats exigeixen a la Generalitat que es comprometi fermament a desenvolupar la Llei 11/2014,que recull i protegeix els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals. Uns drets que, diuen, “són sistemàticament trepitjats” i emplacen les administracions a implementar-la amb “tots els mitjans que siguin necessaris”. Segons manifestants, “per falta de finançament la llei va quedar en paper mullat”.

La manifestació s’ha fet de forma simultània a Lleida, Badalona, Tarragona i Reus.