tanatori Happy Park Sants

La Plataforma Stop Tanatori ha anunciat aquest dijous en un comunicat que presentarà una denúncia contra l’Ajuntament de Barcelona per manca de protecció del patrimoni. És la resposta a l’aprovació per part de la Comissió d’Urbanisme del pla especial que preveu construir un tanatori a l’edifici de l’històric Happy Park de Sants, al carrer dels Comtes de Bell-lloc, on hi havia la fàbrica modernista Germans Climent, catalogada com a Bé Cultural d’Interès Local.

Els veïns i les entitats de Sants contràries a aquest projecte urbanístic promogut per la Funerària San Ricardo SL amenacen, fins i tot, de portar el cas a la fiscalia, “en cas que no s’actuï”. La plataforma assegura que “l’Ajuntament disposa d’un document que constata l’existència en el subsol d’una xarxa de refugis de la Guerra Civil dels anys 30″ i que té “constància que s’ha fet un estudi històric i arqueològic” com, diuen, “exigeix la Llei de patrimoni“.

Això, segons el comunicat, “posa en perill la garantia de la conservació i l’enriquiment del patrimoni cultural del barri”. Stop Tanatori es mostra convençuda que “les obres danyaran irreversiblement el patrimoni protegit” i per això demana a tots els partits polítics municipals que votin en contra de l’aprovació definitiva del projecte, que es debatrà en el ple d’aquest divendres.