L’alcaldessa Ada Colau ha anunciat a les xarxes socials que l’Ajuntament denunciarà l’acte que el partit d’extrema dreta Vox ha celebrat aquest diumenge a la plaça de Sant Jaume amb motiu del Dia de la Constitució a la Fiscalia de Delictes d’Odi. “Una cosa és la llibertat d’expressió. Una altra, l’exaltació del feixisme i el nazisme. Una vegada més portarem aquests fets davant la Fiscalia de Delictes d’Odi”, ha afirmat.

El regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, assenyala que, al final de l’esdeveniment en què ha participat el líder del partit, Santiago Abascal, alguns simpatitzants han fet “càntics franquistes” i alerta que duien banderes neonazis. Serra ha recordat que “l’exaltació del nazisme és un delicte” i, per això, ha demanat al conseller d’Interior, Miquel Sàmper, que ordeni als Mossos d’Esquadra que identifiquin els autors.

Mossos entregarà un informe a la Fiscalia contra els delictes d’odi

Des de la Generalitat, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha explicat que els Mossos d’Esquadra estan fent un recull d’informació sobre proclames i actuacions en la manifestació. Sàmper ha explicat que la policia durà un informe a la Fiscalia contra els delictes d’odi per si les actuacions són constitutives d’il·lícit. “Des de les institucions democràtiques no podem deixar el mínim espai a les actuacions que puguin ser contràries a dret fent apologia del feixisme sobrepassant la llibertat d’expressió”, ha sentenciat el conseller.

Antifeixistes per aturar l’extrema dreta

Unes 150 persones s’han manifestat a tocar de la plaça de Sant Jaume per impedir la mobilització del partit d’extrema dreta, que ha aplegat uns 200 simpatitzants, segons la Guàrdia Urbana. L’objectiu dels manifestants era accedir a la plaça, però el blindatge policial els ho ha impedit. Els Mossos han identificat una dotzena de persones.