L’associació Stop Concerts, formada per veïns dels entorns del Fòrum, ha sol·licitat formalment al districte de Sant Martí aquesta mateixa setmana que consideri diversos carrers del voltant del Fòrum com a zones acústicament tensionades en horari nocturn (zones ZATHN). Aquesta mesura permetria limitar l’horari d’obertura de bars i establiments de 24 h durant les nits i, segons l’associació, solucionaria en part les molèsties derivades de l’anar i venir de visitants els dies de concert.

La proposta dels veïns afectaria els principals carrers del barri: la rambla de Prim, el carrer d’Alfons el Magnànim o alguns trams del carrer de Llull i l’avinguda Diagonal, entre d’altres. Significaria situar aquesta zona al mateix nivell de protecció que al districte tenen àrees com el “triangle golfo” o la rambla del Poblenou.

El Soundit, tret d’inici a la temporada d’estiu

La sol·licitud coincideix amb la posada en marxa aquest dissabte del festival Soundit, un esdeveniment que inaugura la temporada de festivals de primavera i estiu. Des d’ara fins al mes de juliol hi ha previstos fins a vuit grans esdeveniments al Parc del Fòrum, entre els quals el Primavera Sound i la Feria de Abril.

Els veïns del Fòrum fa anys que es queixen de les molèsties que els generen els grans esdeveniments nocturns que tenen lloc a la zona del parc i demanen l’acció municipal. Fins i tot han presentat una denúncia contra l’Ajuntament en una ocasió, que va quedar arxivada, i en preparen una segona.

El districte tanca la porta a la mesura

Fonts municipals reconeixen a betevé que la qualificació d’aquests carrers com a zones acústicament tensionades en horari nocturn no està sobre la taula ja que no compleix un dels principals requisits: que les molèsties es produeixin de manera continuada en el temps. Segons el districte, en el cas del Fòrum, el soroll es produeix durant els grans esdeveniments, que estan limitats en nombre.

A més, les mateixes fonts recorden que els dies de concerts, l’Ajuntament vetlla perquè els nivells sonors i la presència de persones a l’entrada i sortida dels concerts no afecti el descans dels veïns. L’any passat, durant el Primavera Sound i amb l’objectiu de reduir les molèsties als veïns, l’Ajuntament sí que va limitar l’horari d’obertura de bars i establiments de 24 hores.