L’Ajuntament de Barcelona ha decidit prohibir als establiments d’alimentació de l’anomenat “triangle golfo” que puguin obrir les nits de dimecres a diumenge. Les botigues hauran de tancar a les 22 h i no podran obrir fins a les 7 del matí. La prohibició també s’estendrà les vigílies i els festius que caiguin en dilluns o dimarts. La mesura, que afecta a 18 establiments d’alimentació d’aquesta zona, es pren per evitar els botellots i combatre l’excés de soroll a les nits, que els veïns fa mesos que denuncien.

Aquesta és una de les primeres actuacions que anuncia el consistori després de confirmar amb sonòmetres que 11 zones de Barcelona tenen excés de soroll. Davant d’això, l’Ajuntament va avançar que aplicaria mesures immediates i urgents en tots aquests punts.

La prohibició s’aplicarà a l’agost

El decret amb la limitació d’horaris s’ha aprovat inicialment, però encara ha de passar el tràmit d’exposició pública i l’aprovació definitiva i, per tant, no entrarà en vigor fins al mes d’agost. La prohibició afecta la zona de l’avinguda Meridiana (costat Besòs) i els carrers de Tànger, Llacuna, Pallars, Badajoz, Pujades i Marina. La mesura s’aplicarà a tots els establiments comercials que venen productes quotidians d’alimentació, de venda personalitzada o en règim d’autoservei, i tant els que ja estan en funcionament com els que s’obrin en un futur.

A banda, l’Ajuntament també preveu incrementar fins als 600 euros les sancions per consum d’alcohol a la via pública. “Creiem que amb totes aquestes mesures donem un pas definitiu per acabar amb el botellon”, afirma David Escudé, regidor del districte de Sant Martí. La mateixa alcaldessa, Ada Colau, es va reunir amb els veïns aquest dijous i, segons els veïns, i els va prometre que impulsarà multes més elevades a les persones que beguin al carrer.

Actuació conjunta dels Mossos i la Guàrdia Urbana

Els veïns denuncien que, des de la reobertura de l’oci nocturn, en aquesta zona hi ha molts problemes de soroll i d’incivisme. Un exemple és la crema de contenidors al carrer, l’última la matinada d’aquest dijous. Arran d’això, hi ha una unitat nocturna de la Guàrdia Urbana que fa un seguiment específic de la zona des de principis d’any. S’hi desplacen agents uniformats i de paisà que controlen l’acumulació de gent i posen denúncies, i a partir de les 3 de la matinada s’intensifiquen les intervencions amb l’acompanyament dels serveis de neteja.