Continua la croada del veïnat de l’entorn del Parc del Fòrum contra els festivals de música que acull el recinte cada any per aquesta època. Si darrerament s’han queixat de les molèsties del Primavera Sound, aquest cap de setmana la història es repeteix amb el Share Festival 2023. Denuncien soroll al llarg de tot el dia ─des que comencen les proves de so per als concerts─ i, de nit, a la música dels escenaris s’hi afegeix el xivarri dels qui hi assisteixen.

El president de l’associació Stop Concerts i veí, Enric Navarro, assegura que ja no ho poden assumir: “És un neguit i un estrès sentir el xumba-xumba de la música durant tot el dia. Ja pots tancar les finestres, que se sent igual. És un martiri constant“. Però el pic de les molèsties arriba, segons Navarro, quan acaba la festa, amb l’allau de persones que deixen el Parc del Fòrum entre crits. Divendres a la nit, això ha estat cap a quarts de dotze.

Preparen una nova denúncia per posar fi als concerts

El president de Stop Concerts afirma que més d’un veí ha hagut de trucar al telèfon 112 i que es preparen per tornar a interposar una segona denuncia pel soroll dels concerts al recinte. L’any passat ja ho van portar a la justícia però, ara per ara, la causa està arxivada provisionalment. Els veïns no es donen per vençuts: “Ens costarà dies, mesos o anys, però posarem fi a aquests esdeveniments al Fòrum“, sentencia Navarro.

Ell viu a la zona des de l’any 1973 i lamenta que, si anys enrere “estava molt més tranquil” ─quan el Parc del Fòrum encara no s’havia fet─, ara l’única cosa que té són dos hotels enormes i concerts tot l’any. “Me n’aniré de Barcelona perquè em fan fora“, conclou.