El sindicat majoritari de la Policia Nacional, Jupol, ha reclamat a la Prefectura Superior de Catalunya que doti de “tots els materials necessaris els agents que puguin estar exposats al coronavirus“. En un comunicat, l’entitat especifica que aquesta demanda se centra, sobretot, en els agents que treballen en els punts fronterers -la Jonquera o el port de Barcelona-, així com en els aeroports catalans.

Jupol denuncia que “l’article 6 del Reial decret 2/2006 obliga les administracions a adoptar les mesures necessàries perquè els materials de feina siguin els adequats per a les tasques previstes i que garanteixin la seguretat i la salut dels funcionaris i el personal que els fa servir”. Així, el sindicat apunta que”aquesta normativa no s’està complint davant l’escassetat dels materials necessaris per evitar riscos pel brot de pneumònia provocat pel coronavirus procedent de la Xina”.

Els aeroports, en el punt de mira

El sindicat policial ha traslladat les seves demandes a cadascun dels aeroports catalans, com el de Girona – Costa Brava, el de Reus-Tarragona i el que més vols i connexions internacionals té: el Josep Tarradellas Barcelona-el Prat. És un dels aeroports que més volum de viatgers asiàtics rebran a finals d’aquest mes coincidint amb el Mobile World Congress, per exemple.