proves pcr coronavirus residencies

(ACN) El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha afirmat que l’estudi de seroprevalença que s’ha fet des de l’Estat demostra que s’està “molt lluny” de la immunitat de grup i ha alertat que “tots o la majoria” de ciutadans són susceptibles al virus. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha demanat extremar les precaucions davant d’aquesta situació. Segons l’estudi que du a terme l’Estat, la taxa d’immunitat detectada a la demarcació de Barcelona és del 7,4 %, quan fa unes setmanes era del 7,1 %.

D’altra banda, Trilla –que també és membre del comitè assessor del govern espanyol– ha assegurat que no li consten informes previs sobre el 8-M. En tot cas, diu que si hi hagués algun document només el poden interpretar epidemiòlegs. Ha afirmat que llavors no s’havia format el comitè, però ha assegurat que “mai no s’ha comentat sobre informes previs” i ha donat “tota la credibilitat” a Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries.

“Soc desconeixedor de l’existència o la inexistència d’informes”, ha afirmat Trilla. Diu que Simón ha pogut fer “informes de molts tipus” i que algun d’aquests “pot tenir frases” que es poden interpretar. Insisteix que la interpretació no la poden fer policies o jutges, i que és feina dels epidemiòlegs. En aquest sentit, ha fet una crida a “ser molt prudents”.

D’altra banda, ha apuntat que si s’arriba a la immunitat de grup serà “gràcies a l’ús de vacunes” perquè de manera natural seria “molt lent o a risc de moltes infeccions”.