La Plataforma del Raval Nord ha lliurat les mil primeres signatures a l’Ajuntament per portar al plenari municipal una pregunta sobre el futur del CAP del barri. Demanen als grups polítics iniciar els tràmits per construir el nou CAP Raval Nord a l’antiga Capella de la Misericòrdia. L’Ajuntament, fa cinc anys, va cedir aquest espai al MACBA per ampliar el museu. Al cap d’uns mesos, però, el Departament de Salut i l’Ajuntament van decidir que la millor opció seria ubicar-hi l’ambulatori. Per això, la Plataforma Raval Nord insisteix que es revoqui l’acord i que es posi en marxa la construcció del nou equipament.

La campanya per recollir signatures va començar el 17 de desembre i l’objectiu és aconseguir-ne 3.750 abans que acabi el mes de gener.

“Fa 13 anys que esperem un nou equipament”

Els membres de la Plataforma del Raval Nord, composta per veïns i treballadors del CAP, insisteixen que el trasllat del centre d’atenció primària és urgent i mostren preocupació per si les eleccions municipals n’endarrereixen la decisió. Elisenda Puchadas, membre de la plataforma, assegura que la recollida de signatures servirà com a mesura de pressió: “Fa 13 anys que esperem un nou equipament. Les treballadores del CAP fa anys que hi insisteixen i ara ens hi afegim les veïnes perquè fa massa anys que esperem.”

L’edifici actual era un dispensari antituberculós dissenyat fa més de 80 anys i asseguren que no compleix les condicions d’higiene i accessibilitat necessàries per oferir un bon servei als veïns del Raval.