L’Ajuntament de Barcelona ha fet una nova convocatòria d’oferta pública de places aquest 2019. Hi haurà oposicions per accedir a 1.343 places de treball a Barcelona. Segons el consistori, es tracta de l’oferta pública d’ocupació més important que ha fet l’Ajuntament en els últims 40 anys.

Totes les places d’oferta pública convocades

Es volen reforçar àrees essencials de l’Ajuntament de Barcelona, amb 300 places d’agents de la Guàrdia Urbana; 121 places de mestres; 5 places de pedagogs; 212 places d’educadors socials, treball social i psicologia; 81 places d’arquitectes i enginyeria, i les 300 d’auxiliars d’administració. La convocatòria també ha de permetre consolidar la plantilla municipal reduint la temporalitat dels treballadors de l’Ajuntament de Barcelona.

Quan s’obrirà la convocatòria per presentar-se a les oposicions?

La convocatòria per a la majoria de les places ja està oberta. Qui vulgui inscriure-s’hi té temps fins al 12 de febrer per fer-ho. Ara bé, les inscripcions per accedir a una plaça d’agent de la Guàrdia Urbana o de mestre hauran d’esperar. Està previst que la resta de places s’obrin al llarg del 2019. L’Ajuntament recomana consultar la informació actualitzada a la seu electrònica per trobar la informació sobre la resta de convocatòries en curs.

El calendari orientatiu de les oposicions per a les categories tècniques i mitjanes (A1 i A2) és el següent:

  • 24 de gener – 12 de febrer 2019: presentació de sol·licituds.
  • Abril 2019: prova del temari general.
  • Octubre 2019: prova del temari específic de cada convocatòria
  • Gener 2020: finalització estimada del procés. L’Ajuntament informarà aviat sobre la data aproximada de la segona prova.

El calendari orientatiu de les oposicions per a les categories d’auxiliar d’administració general i subalterna (C2 i E) és el següent:

  • 24 de gener – 12 de febrer 2019: presentació de sol·licituds.
  • Juliol 2019: prova del temari.
  • Gener 2020: finalització estimada del procés. L’Ajuntament informarà aviat sobre la data aproximada de la prova d’ofimàtica per a la categoria d’auxiliar d’administració general.

300 places d’agent de la Guàrdia Urbana

Aquest 2019 es farà la convocatòria més gran per a nous agents de la Guàrdia Urbana. És la més gran feta mai al cos policial, amb 300 places. Es volen cobrir les jubilacions que es puguin produir després de l’entrada en vigor del decret estatal que avança als 59 anys l’edat de jubilació de les policies locals. Aquestes places se sumen a les 319 que ja han estat convocades durant aquest mandat.

Se’n vol reforçar l’estructura operativa amb 20 places de comandaments superiors: dues places d’intendent/a major, sis d’intendent/a i 12 places d’inspector/a.

Consulta el calendari de convocatòries aquí.