L’Ajuntament de Barcelona ha fet una nova convocatòria d’oferta pública de places aquest 2019. Hi haurà oposicions per accedir a 1.343 places de treball a Barcelona. Segons el consistori, es tracta de l’oferta pública d’ocupació més important que ha fet l’Ajuntament en els últims 40 anys.

Totes les places d’oferta pública convocades

Es volen reforçar àrees essencials de l’Ajuntament de Barcelona, amb 300 places d’agents de la Guàrdia Urbana, 126 places de mestres i pedagogs o 212 places d’educadors socials, treball social i psicologia, 81 places d’arquitectes i enginyeria i les 300 d’auxiliars d’administració. La convocatòria també ha de permetre consolidar la plantilla municipal reduint la temporalitat dels treballadors de l’Ajuntament de Barcelona.

Quan s’obrirà la convocatòria per presentar-se a les oposicions?

La majoria de les més de 1.000 places d’oferta pública es convocaran durant el mes de gener del 2019 amb la previsió que el primer examen del procés es faci a l’abril. Durant aquest primer trimestre de 2019 també s’obrirà convocatòria de places per reforçar l’educació, amb 121 places de mestres. Està previst que les proves comencin el mes de juny.

300 places d’agent de la Guàrdia Urbana

Aquest 2019 es farà la convocatòria més gran per a nous agents de la Guàrdia Urbana. És la més gran feta mai al cos policial, amb 300 places. Es volen cobrir les jubilacions que es puguin produir després de l’entrada en vigor del decret estatal que avança als 59 anys l’edat de jubilació de les policies locals. Aquestes places se sumen a les 319 que ja han estat convocades durant aquest mandat.

Se’n vol reforçar l’estructura operativa amb 20 places de comandaments superiors: dues places d’intendent/a major, sis d’intendent/a i 12 places d’inspector/a.

Consulta el calendari de convocatòries aquí.