Joguines falsificades incautades per la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha retirat del mercat 1.757 joguines falsificades i potencialment perilloses que es venien en diversos comerços de Barcelona i Badalona. Segons la investigació, totes procedien del contraban i podien representar un perill per a la salut dels infants, ja que incomplien la normativa de seguretat de la Unió Europea. Algunes “es podien desmuntar amb facilitat en peces petites, de manera que podien donar peu a ennuegaments“, segons la Guàrdia Civil.

Les joguines decomissades es venien en tres basars xinesos i en sis quioscos de premsa de la ciutat de Barcelona, així com en tres altres establiments de Badalona. Entre els objectes intervinguts, hi ha més de 700 boles LOL, uns 300 lots de cromos Fornite, 200 monos Fingelings i diverses nines i clauers, entre d’altres. En cap dels casos els responsables dels comerços han aportat la documentació pertinent que acrediti l’entrada legal d’aquests productes a l’estat espanyol.

Joguines falsificades incautades per la Guàrdia Civil

Com a resultat de la investigació, hi ha dues persones d’origen xinès, un home i una dona, investigades per un presumpte delicte contra la propietat intel·lectual. També hi ha 11 denunciats per contraban i s’han obert diverses actes per infraccions administratives sobre la seguretat de les joguines.

En les últimes setmanes, els agents de la Guàrdia Civil han intensificat els controls sobre les joguines, coincidint amb la campanya nadalenca. L’objectiu és detectar objectes que es comercialitzen de manera irregular i que poden suposar un perill per a la salut dels infants.