La consellera de Cultura, Laura Borràs, ha defensat l’ampliació del MACBA a la capella de la Misericòrdia perquè és tal com “s’havia previst amb el consens de tot el sector”. Borràs ha recordat que l’ampliació en aquest espai també té el vistiplau de l’Ajuntament de Barcelona, que ara planteja construir el nou CAP Raval Nord on hi ha la capella. Fonts municipals asseguren que l’Ajuntament no farà cap nou moviment fins que la Generalitat no proposi un emplaçament alternatiu on fer el CAP.

Laura Borràs ha assegurat que la “sortida natural” és fer l’ampliació del museu al terreny on ara hi ha la capella de la Misericòrdia i ha advertit que, de no fer-se l’ampliació, “tallaria les ales a un museu nacional que té un prestigi internacional màxim”. La consellera també confia que “trobarem la complicitat de tothom per resoldre aquesta necessitat fonamental per al museu”, tot i les reticències de l’Ajuntament, que proposa construir un nou CAP a la capella.

L’Ajuntament, en espera

Fonts municipals han assegurat a betevé que el consistori s’ha trobat amb la Generalitat les últimes setmanes per abordar l’ampliació del MACBA. Tot i així, les mateixes fonts asseguren que la conselleria de Cultura encara no ha fet cap proposta alternativa per ubicar el nou CAP Raval Nord. En aquest sentit, l’Ajuntament assegura que no farà cap moviment més fins que la Generalitat trobi un emplaçament que satisfaci les necessitats sanitàries del Raval.