L’empresa de comerç electrònic Amazon ha engegat aquest any la seva pròpia recollida de joguines solidària a Catalunya. Aquest dimecres al seu centre logístic del Prat de Llobregat, la companyia nord-americana ha estrenat la màquina màgica. Durant tota la jornada, uns 300 fills, nebots i altres familiars infants dels treballadors de l’empresa s’han apropat per crear la seva joguina. Els infants han creat un prototip de cartró i l’han introduït dins de l’aparell, que dona forma a dos exemplars de cada joguina dissenyada: un per al creador i l’altre, destinat a un nen en situació de vulnerabilitat.

Tot i que no és una iniciativa nova per a l’empresa, que ja l’ha dut a terme a diversos indrets del món, és la primera vegada que es fa a Catalunya. La proposta s’allarga durant dos dies. Primer fa parada al Prat de Llobregat i després ho farà a Martorelles. En total, crearan 600 joguines. 

L’acció té el suport de l’ONG local Associació SaóPrat, propulsora de projectes educatius i socials per a nens i joves desatesos de la localitat del Llobregat. Amb aquesta implicació, Amazon pretén col·laborar en l’acció social de caràcter més local, tot i la seva faceta multinacional. A més, l’empresa s’encarregarà de fer arribar els regals als infants participants en el projecte a través del seu propi servei de missatgeria i transport.