cartell escola Manyanet Sant Andreu

El Departament d’Educació i el Consorci d’Educació investiguen l’actuació de l’Escola Manyanet de Sant Andreu, arran del suïcidi d’una jove que fa temps que denunciava que era víctima de “bullying”. La Unitat de Suport a l’Alumnat en Situació de Violència (USAV) aprofundirà en els detalls del cas per avaluar quines decisions prendre i determinar si l’escola va silenciar o no els presumptes maltractaments a la menor.

Fonts del Departament d’Educació han explicat a betevé que no havien rebut cap denúncia ni tenien coneixement previ que la noia estava patint “bullying”. Segons el Consorci, només el 4 de juny —amb posterioritat als fets— la mare de la menor va fer arribar una queixa per la gestió per part del centre d’algunes situacions viscudes per l’alumna durant la seva escolarització. Per això, segons el Consorci, ara es revisaran totes les actuacions per esclarir “si el centre ha actuat correctament i si s’escau derivar-ne les actuacions necessàries” en relació amb el cas.

Acusen l’escola d’amagar casos de “bullying”

La família encara no ha interposat formalment una denúncia, però els Mossos d’Esquadra ja investiguen el cas i estan recollint informació sobre l’entorn de la jove. El cas el va avançar el periodista David Vidal Castell a Twitter, en què assegura que el centre educatiu podria haver amagat assetjament escolar i casos d’assetjament.

L’escola rebutja “els atacs als professors”

A través de Twitter, l’escola ha sortit a la defensa dels professors i han volgut rebutjar els atacs “a la persona d’alguns mestres”. Des del centre, argumenten que han actuat “d’acord amb el projecte” i que el rol dels professors sempre ha estat “acompanyar i protegir totes les parts”. També expliquen que a l’escola hi ha canals de comunicació on es poden denunciar “tot allò que hom consideri lesiu per als infants i joves”.