Furgonetes dels Mossos d'Esquadra

En un context d’amenaça terrorista, els agents dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana extremaran la vigilància durant la cavalcada de Reis, l’espectacle de carrer més gran que es fa cada any a la ciutat. És el tercer any consecutiu que s’activen dispositius específics —en resposta a l’alerta antiterrorista de quatre sobre cinc— i es posarà especial atenció a les mesures de seguretat previstes per al trànsit, en resposta a l’amenaça d’un possible atropellament massiu durant les festes de Nadal.

La primera restricció ha afectat, des de ben d’hora, els veïns dels carrers per on passaran els Reis. Des de les 7 h s’ha prohibit l’estacionament en aquestes vies i els parquímetres dels voltants també estan fora de servei des de les 11 h. A més a més, a partir de les 13 h, el servei del Bicing també en quedarà afectat i les estacions del voltant no disposaran de bicicletes.

 

Amb l’ull posat als camions i les furgonetes

A mesura que s’acosti l’hora de la desfilada, les mesures de seguretat s’incrementaran i entre les 16 h i les 22 h quedarà prohibida la circulació de vehicles de més de 3.500 kg a tota la ciutat. Una hora després, a partir de les 17 h, també es prohibirà circular en les vies del recorregut. Aquests carrers s’aniran obrint progressivament a mesura que la comitiva de Ses Majestats els hagi deixat enrere. Precisament, durant les festes agents de la Guàrdia Urbana han fet nombrosos controls a conductors de camions, autocars i minibusos.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Recorregut de la cavalcada 2019 a Barcelona (MAPA)” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/cultura/recorregut-cavalcada-reis-2019-barcelona/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

En paral·lel a l’arribada dels Reis, els Mossos d’Esquadra mantindran el dispositiu especial que s’ha desplegat al llarg de les festes nadalenques en els principals punts turístics de la ciutat per l’alerta antiterrorista com la Rambla o la Sagrada Família.

Consells per una cavalcada segura

Protecció Civil també ha fet diverses recomanacions de seguretat per contribuir a fer una festa segura, tant abans com durant la celebració. Abans de la cavalcada, recomanen evitar dur bosses i motxilles de mida gran, a més de fer servir calçat còmode.

Durant la desfilada, Protecció Civil, recomana quedar-se sempre rere les tanques de seguretat i no enfilar-se a baranes, contenidors o d’altres elements inestables. A més, alerten de la perillositat d’acostar-se a les carrosses i de creuar el carrer. Protecció Civil també demana que no es facin guerres de caramels. En cas d’emergència, la crida és per mantenir la calma i evitar córrer, cridar i empènyer les altres persones que siguin al carrer.