Ses Majestats els Reis han arribat aquesta tarda al Moll de la Fusta a bord del pailebot Santa Eulàlia enmig d’una gran expectació. Melcior, Gaspar i Baltasar han saludat els nens que s’han aplegat al Moll per donar-los la benvinguda i n’han recollit les cartes.

Si vols recuperar com ha estat la Cavalcada de Reis 2019 a Barcelona, mira-la aquí:

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Cavalcada de Reis 2019 a Barcelona (VÍDEO COMPLET)” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/cultura/cavalcada-reis-2019-barcelona-directe/|||target:%20_blank|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

L’alcaldessa, Ada Colau, ha rebut Ses Majestats després del llarg viatge i els ha lliurat el pa i la sal com a símbol d’acolliment i hospitalitat. A més, tal com mana la tradició, els ha donat la clau que obre les portes de tota la ciutat, un element que els facilitarà la feina d’aquesta nit.

Colau lloa la tasca de l’ONG Proactiva Open Arms

En el seu discurs, Colau s’ha referit a la presència del vaixell de Proactiva Open Arms al port, i ha recordat que, com Ses Majestats, l’ONG “salva vides al mig del mar”, una acció que representa “els millors valors de la humanitat”.

Ses Majestats reivindiquen Barcelona com una ciutat d’acollida

Per la seva banda, el rei Melcior ha compartit una de les preocupacions que tenen Ses Majestats aquest any: les famílies que han de fugir dels seus països d’origen a causa de guerres “sense sentit” per “buscar un lloc on viure en pau”. Per això, el rei blanc ha demanat als barcelonins que la ciutat continuï sent “una ciutat oberta”, una “ciutat de pau i d’acollida”.

D’altra banda, Melcior ha recordat als més menuts que per jugar només calen ganes i alegria” i que les joguines no han de ser sexistes. Ses Majestats també han enviat un missatge d’escalf a aquells infants i famílies que no poden ser a la cavalcada perquè estan malalts.

Com cada any els Reis han navegat des d’Orient fins a la ciutat per participar en la cavalcada de Barcelona i repartir aquesta nit els regals per als nens.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Recorregut de la cavalcada 2019 a Barcelona (MAPA)” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/cultura/recorregut-cavalcada-reis-2019-barcelona/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]